Sestavine |
|
3 jajca
20 dag sladkorja
1 vanilin sladkor
6 žlic olja
30 g moke
4 žlice kakava
1 pecilni prašek
180 g navadnega jogurta
cimet
rum
naribana limonina lupinica
sadje po želji (marelice, breskve, slive... )
sladkor |
|
Priprava |
|
Sadje narežemo na majhne koščke, jih pokapamo z rumom, potresemo s sladkorjem, cimetom in limonino lupinico. Dobro premešamo in pustimo stati.
Pripravimo zmes iz moke, kakava in pecilnega praška. Jajca, sladkor in vanilin sladkor penasto vmešamo, počasi dodajamo olje, nato pa še zmes moke in kakava ter pecilnega praška. Na koncu primešamo še jogurt.
Zmes vlijemo v pekač, obložen s peki papirjem. Biskvit poravnamo in nanj položimo namočeno sadje.
Pečemo 35 minut na 170 stopinj oziroma, da se biskvit lepo zapeče. |
|
Nasvet |
|
Biskvit lahko na koncu potresemo še s sladkorjem v prahu. |
|
| |
Čas priprave: 60 min
Število oseb:
Zahtevnost: 2 |
|
|