Sestavine |
|
Za 12 kosov:
150 g temne čokolade (70-odstotna)
6 jajc
130 g zmehčanega masla
900 g sladkorja v prahu
1 strok vanilije
110 g sladkorja
125 g moke
glazura:
250 g marelične marmelade
200 g temne čokolade (70-odstotna)
20 g kokosove maščobe
|
|
Priprava |
|
Za biskvit raztopimo čokolado v vodni kopeli. Pečico segrejemo na 175 stopinj. Rumenjake in beljake ločimo.
Penasto vmešamo sladkor v prahu, maslo in sredico stroka vanilije. V stopljeno čokolado vmešamo rumenjake. Iz beljakov stepemo trd sneg, ki mu dodajamo sladkor. Moko zmešamo s čokoladno zmesjo in počasi vmešamo še sneg.
Maso vlijemo v pomaščen pekač premera 24 cm. Pečemo okrog 55 minut. Ko je biskvit ohlajen, ga prerežemo. Marmelado segrejemo in z njo namažemo oba kosa biskvita. Zložimo enega na drugega, tako da je namazan del vedno zgoraj.Čokolado za glazuro stopimo skupaj s kokosovo maščobo. Vlijemo jo po torti in enakomerno razmažemo.
Preden jo ponudimo, naj torta počiva vsaj 5 ur.
|
|
| |
Čas priprave: 100 min
Število oseb:
Zahtevnost: 3 |
|
|