Dobre gostilne, restavracije, vinske kleti, vinarji, kulinarika, recepti | Portal e-gurman
DOMOV GOSTINSKI LOKALI VINARJI - VINSKE KLETI ZEMLJEVID PONUDBE KULINARIKA PRIJAVA
Skuhali smo
Sladice

Saher torta

Sestavine

Za 12 kosov:
150 g temne čokolade (70-odstotna)
6 jajc
130 g zmehčanega masla
900 g sladkorja v prahu
1 strok vanilije
110 g sladkorja
125 g moke

glazura:
250 g marelične marmelade
200 g temne čokolade (70-odstotna)
20 g kokosove maščobe

Priprava

Za biskvit raztopimo čokolado v vodni kopeli. Pečico segrejemo na 175 stopinj. Rumenjake in beljake ločimo.

Penasto vmešamo sladkor v prahu, maslo in sredico stroka vanilije. V stopljeno čokolado vmešamo rumenjake. Iz beljakov stepemo trd sneg, ki mu dodajamo sladkor. Moko zmešamo s čokoladno zmesjo in počasi vmešamo še sneg.

Maso vlijemo v pomaščen pekač premera 24 cm. Pečemo okrog 55 minut. Ko je biskvit ohlajen, ga prerežemo. Marmelado segrejemo in z njo namažemo oba kosa biskvita. Zložimo enega na drugega, tako da je namazan del vedno zgoraj.Čokolado za glazuro stopimo skupaj s kokosovo maščobo. Vlijemo jo po torti in enakomerno razmažemo.

Preden jo ponudimo, naj torta počiva vsaj 5 ur.


Čas priprave: 100 min
Število oseb:
Zahtevnost: 3
Gostinski lokali
Vinarji in vina
Kulinarika
Oglaševanje
O portalu
Avtorji
Prijava
Pogoji uporabe
Piškotki


© 2024 e-gurman. Vse pravice pridržane.
Ministrstvo za zdravje opozarja: prekomerno pitje alkohola škoduje zdravju.
Naš spletni portal uporablja piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo. Z nadaljnjo uporabo se strinjate z uporabo piškotkov.       Več podrobnosti