Dobre gostilne, restavracije, vinske kleti, vinarji, kulinarika, recepti | Portal e-gurman
DOMOV GOSTINSKI LOKALI VINARJI - VINSKE KLETI ZEMLJEVID PONUDBE KULINARIKA PRIJAVA
Skuhali smo
Sladice

Skutin kolač z jagodičevjem

Sestavine

115 g Albert keksov
2 žlici ovsenih kosmičev
55 g masla
400 g skute
115 g sladkorja v prahu
140 g poljubnega jagodičevja (maline, borovnice, ribez...)
lupina 1 limone
3 jajca
4 žličke koruzne moke

za posip:

1 žlica sladkorja v prahu

Priprava

Dno tortnega modela s premerom 21 centimetrov obložimo s peki papirjem. Piškote zmeljemo v drobtine, primešamo ovsene kosmiče in stopljeno maslo. Zmes enakomerno porazdelimo na dno modela in dobro potlačimo.

Skuto z mešalnikom gladko zmešamo, dodamo jajce, 2 rumenjaka, koruzno moko in naribano limonino lupino. Na hitro premešamo. In prestavimo v večjo skledo.

Iz beljakov in sladkorja stepemo čvrst sneg. Pol snega previdno vmešamo skutini zmesi. Primešamo jagodičevje, potem pa previdno še preostali sneg. Zmes nalijemo v model, tega pa za 30 minut postavimo v pečico, ki smo jo predhodno segreli na 180 stopinj. Model ohlapno pokrijemo z alu folijo. Temperaturo v pečici znižamo na 160 °C, model pa v pečici pustimo še 60 minut.

Pečico ugasnemo, kolač pa pri priprtih vratih ohlajamo 30 minut, nato ga preložimo na rešetko in ohladimo, do serviranja pa ga postavimo v hladilnik. Pred serviranjem kolač potresemo še s sladkorjem v prahu.
Čas priprave: 120 min
Število oseb:
Zahtevnost: 2
Gostinski lokali
Vinarji in vina
Kulinarika
Oglaševanje
O portalu
Avtorji
Prijava
Pogoji uporabe
Piškotki


© 2024 e-gurman. Vse pravice pridržane.
Ministrstvo za zdravje opozarja: prekomerno pitje alkohola škoduje zdravju.
Naš spletni portal uporablja piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo. Z nadaljnjo uporabo se strinjate z uporabo piškotkov.       Več podrobnosti