Sestavine |
|
115 g Albert keksov
2 žlici ovsenih kosmičev
55 g masla
400 g skute
115 g sladkorja v prahu
140 g poljubnega jagodičevja (maline, borovnice, ribez...)
lupina 1 limone
3 jajca
4 žličke koruzne moke
za posip:
1 žlica sladkorja v prahu |
|
Priprava |
|
Dno tortnega modela s premerom 21 centimetrov obložimo s peki papirjem. Piškote zmeljemo v drobtine, primešamo ovsene kosmiče in stopljeno maslo. Zmes enakomerno porazdelimo na dno modela in dobro potlačimo.
Skuto z mešalnikom gladko zmešamo, dodamo jajce, 2 rumenjaka, koruzno moko in naribano limonino lupino. Na hitro premešamo. In prestavimo v večjo skledo.
Iz beljakov in sladkorja stepemo čvrst sneg. Pol snega previdno vmešamo skutini zmesi. Primešamo jagodičevje, potem pa previdno še preostali sneg. Zmes nalijemo v model, tega pa za 30 minut postavimo v pečico, ki smo jo predhodno segreli na 180 stopinj. Model ohlapno pokrijemo z alu folijo. Temperaturo v pečici znižamo na 160 °C, model pa v pečici pustimo še 60 minut.
Pečico ugasnemo, kolač pa pri priprtih vratih ohlajamo 30 minut, nato ga preložimo na rešetko in ohladimo, do serviranja pa ga postavimo v hladilnik. Pred serviranjem kolač potresemo še s sladkorjem v prahu. |
|
| |
Čas priprave: 120 min
Število oseb:
Zahtevnost: 2 |
|
|