Sestavine |
|
500 g skutnih štrukljev iz vlečenega testa (sveži ali zmrznjeni)
500 g rabarbare
200 g sladkorja
1 žlica jedilnega škroba
2 žlici maraskina
50 g masla |
|
Priprava |
|
Štruklje damo v krop, v katerem jih počasi kuhamo.
Narezano rabarbaro damo v manjšo posodo, potresemo jo s sladkorjem, prilijemo malo vode, potem pa jo pristavimo in pokrito zdušimo do mehkega. Zmehčano odstavimo in pretlačimo skozi gosto žičnato cedilo ali s paličnim mešalnikom. Primešamo jedilni škrob in maraskino ter ohladimo.
Kuhane štruklje odcedimo in narežemo. Razdelimo jih na segrete krožnike, pokapljamo s stopljenim maslom in spodlijemo z rabarbarinim prelivom. |
|
| |
Čas priprave: 30 min
Število oseb: 4
Zahtevnost: 1 |
|
|