Dobre gostilne, restavracije, vinske kleti, vinarji, kulinarika, recepti | Portal e-gurman
DOMOV GOSTINSKI LOKALI VINARJI - VINSKE KLETI ZEMLJEVID PONUDBE KULINARIKA PRIJAVA
Skuhali smo
Sladice

Sopaipillas - mehiške blazinice

Sestavine

Za približno 30 kosov:
225 g pšenične moke
1 pecilni prašek
1 čajna žlička sol
2 žlici masla
175 ml vode
olje za cvrenje
sladkor pomešan z mletim cimetom
med

Priprava

V posodo damo presejano moko, pecilni prašek in sol. Dodamo maslo in počasi prilivamo vodo ter mešamo z vilicami, da nastane gladko testo. Iz testa naredimo kepo in še malo pregnetemo na delovni površini.

Testo na pomokani delovni povržini razvaljamo v pravokotnik. Z nožem razrežemo testo na 30 enako velikih kvadratkov.

Olje segrejemo v ponvi, na njem na obeh straneh popečemo blazinice. Poberemo jih in damo na kuhinjske brisačke, da osušijo odvečnega olja.

Potresemo jih z mešanico sladkorja in mletega cimeta ter zraven ponudimo med za pomako.
Čas priprave: 40 min
Število oseb:
Zahtevnost: 1
Gostinski lokali
Vinarji in vina
Kulinarika
Oglaševanje
O portalu
Avtorji
Prijava
Pogoji uporabe
Piškotki


© 2024 e-gurman. Vse pravice pridržane.
Ministrstvo za zdravje opozarja: prekomerno pitje alkohola škoduje zdravju.
Naš spletni portal uporablja piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo. Z nadaljnjo uporabo se strinjate z uporabo piškotkov.       Več podrobnosti