Dobre gostilne, restavracije, vinske kleti, vinarji, kulinarika, recepti | Portal e-gurman
DOMOV GOSTINSKI LOKALI VINARJI - VINSKE KLETI ZEMLJEVID PONUDBE KULINARIKA PRIJAVA
Skuhali smo
Testenine in riž

Špageti napoletana

Sestavine

500 g špagetov
60 g slanine
1 čebula
1 korenček
400 g paradižnika v kockah (iz konzerve)
1 žlička origana
1 ščepec mletih nageljevih žbic
1/2 žličke sladkorja
olivno olje
sol
poper
4 žlice naribanega pamezana
nekaj lističev bazilike

Priprava

Slanino naržemo na majhne kockice, prepražimo jo na olivnem olju. Dodamo sesekljano čebulo in na kockice narezan korenček ter na hitro popečemo. Dodamo paradižnik, origano, nageljeve žbice, sladkor, sol in poper. Kuhamo še 20 minut. Špagete skuhamo al dente in jih primešamo k omaki. Špagete razdelimo na krožnike, potresemo jih s parmezanom in okrasimo z baziliko.
Čas priprave: 40 min
Število oseb: 4
Zahtevnost: 2
Gostinski lokali
Vinarji in vina
Kulinarika
Oglaševanje
O portalu
Avtorji
Prijava
Pogoji uporabe
Piškotki


© 2024 e-gurman. Vse pravice pridržane.
Ministrstvo za zdravje opozarja: prekomerno pitje alkohola škoduje zdravju.
Naš spletni portal uporablja piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo. Z nadaljnjo uporabo se strinjate z uporabo piškotkov.       Več podrobnosti