Dobre gostilne, restavracije, vinske kleti, vinarji, kulinarika, recepti | Portal e-gurman
DOMOV GOSTINSKI LOKALI VINARJI - VINSKE KLETI ZEMLJEVID PONUDBE KULINARIKA PRIJAVA
Skuhali smo
Zelenjavne jedi

Španska zelenjavna tortilija

Sestavine

2 čebuli
150 g rdeče paprike
4 kuhane krompirje
1 strok strtega česna
150 g kuhanega graha
2 paradižnika
olivno olje
1 žlica peteršilja
1 žlička timijana
sol
poper
100 ml mleka
8 jajc
1/2 čajne žličke karija
1/2 čajne žličke sladke paprike

Priprava

Čebulo narežemo na kocke in jo na olivnem olju podušimo. Dodamo na kocke narezano papriko in dušimo še 5 minut. Kuhan krompir narežemo na rezine. Krompir, česen, grah, narezan paradižnik, peteršilj, timijan dodamo k čebuli in papriki. Po okusu solimo in popramo. Damo v pekač.
Pečico segrejemo na 180 stopinj.

Mleko, jajca, kari in sladko papriko razžvrkljamo in prelijemo preko zelenjave. Pečemo 35 minut.
Čas priprave: min
Število oseb: 4
Zahtevnost: 2
Gostinski lokali
Vinarji in vina
Kulinarika
Oglaševanje
O portalu
Avtorji
Prijava
Pogoji uporabe
Piškotki


© 2024 e-gurman. Vse pravice pridržane.
Ministrstvo za zdravje opozarja: prekomerno pitje alkohola škoduje zdravju.
Naš spletni portal uporablja piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo. Z nadaljnjo uporabo se strinjate z uporabo piškotkov.       Več podrobnosti