Sestavine |
|
1 rdeča paprika
1 rumena paprika
1 manjša čebula
30 g pinjol
500 g divjih špargljev
sol
1 žlička sladkora
1 manjši šopek peteršilja
za solatni preliv:
200 ml vode
100 ml oljčnega olja
2 žlici kisa
1 žlica mešanih začimb (timijan, origano, koper,...)
1 žlička medu
1 žlička sveže sesekljane bazilike |
|
Priprava |
|
Paprike narežemo na četrtine, jih očistimo in damo v pekač. Pečemo jih 10 minut na 180 stopinj, da kožica potemni. Ohladimo jih, lupimo kožico in narežemo na kockice.
Čebulo dobro sesekljamo. Pinjole pa prepražimo v ponvi brez maščobe.
V skodelico damo vodo, kis in začimbe, premešamo in pustimo stati 10 minut. Nato dodamo olje, med in baziliko ter dobro premešamo.
V skledi zmešamo paprike in čebulo ter prelijemo s solatnim prelivom.
Špargljem odlomimo olesenele dele, damo ih v vrelo vodo, ki smo ji dodali sol in sladkor. Kuhamo jih 5 minut. Kuhane damo pod mrzlo vodo in dobro odcedimo.
Kuhane šparglje damo na krožnik, dodamo še paprike in čebulo v solatnem prelivu ter posujemo s sesekljanim peteršiljem in pinjolami. |
|
| |
Čas priprave: 45 min
Število oseb: 4
Zahtevnost: 2 |
|
|