Dobre gostilne, restavracije, vinske kleti, vinarji, kulinarika, recepti | Portal e-gurman
DOMOV GOSTINSKI LOKALI VINARJI - VINSKE KLETI ZEMLJEVID PONUDBE KULINARIKA PRIJAVA
Skuhali smo
Predjedi

Šparglji s papriko na mediteranski način

Sestavine

1 rdeča paprika
1 rumena paprika
1 manjša čebula
30 g pinjol
500 g divjih špargljev
sol
1 žlička sladkora
1 manjši šopek peteršilja

za solatni preliv:
200 ml vode
100 ml oljčnega olja
2 žlici kisa
1 žlica mešanih začimb (timijan, origano, koper,...)
1 žlička medu
1 žlička sveže sesekljane bazilike

Priprava

Paprike narežemo na četrtine, jih očistimo in damo v pekač. Pečemo jih 10 minut na 180 stopinj, da kožica potemni. Ohladimo jih, lupimo kožico in narežemo na kockice.

Čebulo dobro sesekljamo. Pinjole pa prepražimo v ponvi brez maščobe.

V skodelico damo vodo, kis in začimbe, premešamo in pustimo stati 10 minut. Nato dodamo olje, med in baziliko ter dobro premešamo.

V skledi zmešamo paprike in čebulo ter prelijemo s solatnim prelivom.

Špargljem odlomimo olesenele dele, damo ih v vrelo vodo, ki smo ji dodali sol in sladkor. Kuhamo jih 5 minut. Kuhane damo pod mrzlo vodo in dobro odcedimo.

Kuhane šparglje damo na krožnik, dodamo še paprike in čebulo v solatnem prelivu ter posujemo s sesekljanim peteršiljem in pinjolami.
Čas priprave: 45 min
Število oseb: 4
Zahtevnost: 2
Gostinski lokali
Vinarji in vina
Kulinarika
Oglaševanje
O portalu
Avtorji
Prijava
Pogoji uporabe
Piškotki


© 2024 e-gurman. Vse pravice pridržane.
Ministrstvo za zdravje opozarja: prekomerno pitje alkohola škoduje zdravju.
Naš spletni portal uporablja piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo. Z nadaljnjo uporabo se strinjate z uporabo piškotkov.       Več podrobnosti