Dobre gostilne, restavracije, vinske kleti, vinarji, kulinarika, recepti | Portal e-gurman
DOMOV GOSTINSKI LOKALI VINARJI - VINSKE KLETI ZEMLJEVID PONUDBE KULINARIKA PRIJAVA
Skuhali smo
Zelenjavne jedi

Špinačna pita

Sestavine

1 čebula
200 ml mleka
2 žlici moke
4 jajca
4 beljaki
1 žlica karija v prahu
1 žlička česna v prahu
300 g kuhane špinače
1 skodelica skute
2 žlici naribanega parmezana
olivno olje
sol
poper

Priprava

V ponvi segrejemo olje, dodamo sesekljano čebulo. Pražimo 5 minut. Moko in mleko dobro zmešamo, dodamo jajca, beljaka, kari, česen, sol in poper. Dodamo ohlajeno prepraženo čebulo, špinačo in skuto. Vlijemo v okrogel model za pite in potresemo s parmezanom.

Pečemo okrog 30 minut na 180 stopinj. Preden pito razrežemo in ponudimo malo počakamo.
Čas priprave: 50 min
Število oseb: 4
Zahtevnost: 2
Gostinski lokali
Vinarji in vina
Kulinarika
Oglaševanje
O portalu
Avtorji
Prijava
Pogoji uporabe
Piškotki


© 2024 e-gurman. Vse pravice pridržane.
Ministrstvo za zdravje opozarja: prekomerno pitje alkohola škoduje zdravju.
Naš spletni portal uporablja piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo. Z nadaljnjo uporabo se strinjate z uporabo piškotkov.       Več podrobnosti