Sestavine |
|
1 čebula
2 stroka česna
400 g riža za rižote
400 ml belega vina
250 g zmrznjene špinače v listih
400 ml zelenjavne juhe iz kocke
2 žlici kisle smetane
100 g naribanega parmezana
olivno olje
sol
poper
2 žlici limoninega soka |
|
Priprava |
|
Na olju prepražimo čebulo in česen. Dodamo riž in dušimo 5 minut. Nato prilijemo vino, dodamo špinačo, solimo in popramo. Kuhamo približno 5 minut. Večkrat premešamo. K rižu prilijemo še zelenjavno juho in večkrat premešamo. Kuhamo dokler ni riž kuhan. Ko je riž kuhan dodamo še kislo smetano, limonin sok in nariban parmezan. Po potrebi še solimo in popramo. |
|
| |
Čas priprave: 40 min
Število oseb: 4
Zahtevnost: 2 |
|
|