Dobre gostilne, restavracije, vinske kleti, vinarji, kulinarika, recepti | Portal e-gurman
DOMOV GOSTINSKI LOKALI VINARJI - VINSKE KLETI ZEMLJEVID PONUDBE KULINARIKA PRIJAVA
Skuhali smo
Mesne jedi

Svinjska ribica z rožmarinom

Sestavine

60 dag svinjskega fileja
10 dag slanine
rožmarinove vejice
0,5 dl olivnega olja
1 dl belega vina
1 dl juhe
5 dag čebule
20 dag muškatne buče
0,5 dl sladke smetane
muškatni orešček
sveži timijan
sol
poper

Priprava

Svinski file narežemo na medaljone. Jih ovijemo s slanino in bučkamoi ter nabodemo na rožmarinovo vejico. Opečemo jih na olivnem olju. Medaljone vzamemo iz ponve in na preostali maščobi prepražimo čebulo in na kocke narezane bučke. Zalijemo z vinom in juho, solimo, popramo, dodamo muškat, timijan in dušimo, da se bučke povsem omehčajo. Prilijemo še sladko smetano in zmiksamo s paličnim mešalnikom. Ponudimo s koruzno polento in bučkino omako.
Čas priprave: 45 min
Število oseb: 4
Zahtevnost: 2
Gostinski lokali
Vinarji in vina
Kulinarika
Oglaševanje
O portalu
Avtorji
Prijava
Pogoji uporabe
Piškotki


© 2024 e-gurman. Vse pravice pridržane.
Ministrstvo za zdravje opozarja: prekomerno pitje alkohola škoduje zdravju.
Naš spletni portal uporablja piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo. Z nadaljnjo uporabo se strinjate z uporabo piškotkov.       Več podrobnosti