Sestavine |
|
60 dag svinjskega fileja
10 dag slanine
rožmarinove vejice
0,5 dl olivnega olja
1 dl belega vina
1 dl juhe
5 dag čebule
20 dag muškatne buče
0,5 dl sladke smetane
muškatni orešček
sveži timijan
sol
poper |
|
Priprava |
|
Svinski file narežemo na medaljone. Jih ovijemo s slanino in bučkamoi ter nabodemo na rožmarinovo vejico. Opečemo jih na olivnem olju. Medaljone vzamemo iz ponve in na preostali maščobi prepražimo čebulo in na kocke narezane bučke. Zalijemo z vinom in juho, solimo, popramo, dodamo muškat, timijan in dušimo, da se bučke povsem omehčajo. Prilijemo še sladko smetano in zmiksamo s paličnim mešalnikom. Ponudimo s koruzno polento in bučkino omako. |
|
| |
Čas priprave: 45 min
Število oseb: 4
Zahtevnost: 2 |
|
|