Sestavine |
|
4 svinjski zrezki (pljučna pečenka ali stegno)
400 g jurčkov
3 stroki česna
1 žlička jedilnega škroba
2 dl sladke smetane
1 dl vode
oljčno olje
sol
poper
1 žlica sesekljanega peteršilja |
|
Priprava |
|
Zrezke na hitro opečemo na segretem olju (na vsaki strani 1 do 4 minute, odvisno od okusa). Posolimo in popopramo. Vzamemo jih iz ponve in postavimo na toplo.
V ponev damo sesekljan česen, prepražimo, da zadiši, dodamo na lističe narezane jurčke in malo prepražimo. Dodamo zrezke, prilijemo sladko smetano in jedilni škrob zmešan z hladno vodo. Dušimo 5 minut. Če je omaka pregosta, ji lahko dolijemo še malo vode. Na koncu dodamo še sesekljan peteršilj. |
|
| |
Čas priprave: 20 min
Število oseb: 4
Zahtevnost: 2 |
|
|
|