Dobre gostilne, restavracije, vinske kleti, vinarji, kulinarika, recepti | Portal e-gurman
DOMOV GOSTINSKI LOKALI VINARJI - VINSKE KLETI ZEMLJEVID PONUDBE KULINARIKA PRIJAVA
Skuhali smo
Testenine in riž

Testenine z bolonjsko omako

Sestavine

400 g testenin
300 g mlete govedine
50 g slanine
1 čebula
1 korenje
1 vejica zelene
1 vejica petršilja
bazilika
300 g paradižnika
1 žlica paradižnikove mezge
1 dl belega vina
sol
poper
olivno olje
nariban parmezan

Priprava

Testenine skuhamo v slanem kropu. Na olivnem olju prepražimo sesekljano slanino in čebulo. Dodamo korenček, mleto meso in začimbe. Solimo in pražimo. Primešamo spasirane paradižnike in dušimo. Prilijemo vino in počakamo, da izpari. Omaka naj ostane precej gosta. V omako primešamo kuhane testenine.

Serviramo jih na krožnik in potresemo s parmezanom.
Čas priprave: 30 min
Število oseb: 4
Zahtevnost: 2
Testenine z bolonjsko omako
Gostinski lokali
Vinarji in vina
Kulinarika
Oglaševanje
O portalu
Avtorji
Prijava
Pogoji uporabe
Piškotki


© 2024 e-gurman. Vse pravice pridržane.
Ministrstvo za zdravje opozarja: prekomerno pitje alkohola škoduje zdravju.
Naš spletni portal uporablja piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo. Z nadaljnjo uporabo se strinjate z uporabo piškotkov.       Več podrobnosti