| 
					
						| Sestavine |  
						|  |  		
					 
						| 400 g testenin 300 g mlete govedine
 50 g slanine
 1 čebula
 1 korenje
 1 vejica zelene
 1 vejica petršilja
 bazilika
 300 g paradižnika
 1 žlica paradižnikove mezge
 1 dl belega vina
 sol
 poper
 olivno olje
 nariban parmezan
 |  
						|  |  		
					 
						| Priprava |  
						|  |  		
					 
						| Testenine skuhamo v slanem kropu.  Na olivnem olju prepražimo sesekljano slanino in čebulo. Dodamo korenček, mleto meso in začimbe. Solimo in pražimo. Primešamo spasirane paradižnike in dušimo. Prilijemo vino in počakamo, da izpari. Omaka naj ostane precej gosta. V omako primešamo kuhane testenine. 
 Serviramo jih na krožnik in potresemo s parmezanom.
 |  |  |  | 					
					
						| Čas priprave: 30 min Število oseb: 4
 Zahtevnost: 2
 |  
					
					 
						|   |  
						|  |  |