Sestavine |
|
500 g maskarponeja
300 g otroških piškotov
2 dl prave črne kave
4 rumenjaki
2 beljaka
150 g sladkorja v prahu
80 g črne čokolade v prahu |
|
Priprava |
|
Beljake stepemo v trd sneg. V posodi z električnim mešalnikom penasto umešamo rumenjake in sladkor. Primešamo maskarpone in sneg beljakov.
V visok pekač zložimo otroške piškote, jih namočimo s kavo in premažemo s polovico maskarponejeve kreme. Na kremo naložimo plast piškotov, ki jih namočimo s kavo in premažemo z ostalo kremo. Kremo na vrhu potresemo s čokolado v plahu.
Pekač pokrijemo s prozorno folijo in ga damo za vsaj 5 ur v hladilnik, da tiramisu ohladi in prepoji. |
|
| |
Čas priprave: 40 min
Število oseb:
Zahtevnost: 2 |
|
|
|