Dobre gostilne, restavracije, vinske kleti, vinarji, kulinarika, recepti | Portal e-gurman
DOMOV GOSTINSKI LOKALI VINARJI - VINSKE KLETI ZEMLJEVID PONUDBE KULINARIKA PRIJAVA
Skuhali smo
Zelenjavne jedi

Tortilija z zelenimi šparglji

Sestavine

750 g krompirja
450 g zelenih špargljev
200 g mlade čebule
3 žlice olivnega olja
10 jajc
3 žlice sesekljanega peteršilja
sol
kajanski poper

Priprava

Krompir olupimo, operemo in narežemo na 1 cm velike kocke. V vreli slani vodi jih blanširamo 2 - 3 minute, odcedimo in jih damo na kuhinjsko krpo, da se osušijo.

Šparglje narežemo na 3 cm dolge koščke. V slani vodi jih kuhamo 3 minute, nato jih dobro odcedimo.

Čebulo skupaj z zelenim delom narežemo na kolobarčke. V skledi stepemo jajca, solimo in popramo.

Pečico segrejemo na 220 stopinj. V ponvi segrejemo olje, dodamo čebulo in krompir. Pražimo in mešamo 3 minute, dodamo šparglje in peteršilj, premešamo in odstavimo z ognja. Pravokotni pekač (20x30 cm) namažemo z oljem, vanj vlijemo 1/3 jajčne zmesi, dodamo zelenjavo in prelijemo s preostalo jajčno zmesjo. Pekač postavimo v ogreto pečico in pečemo 20 minut.

Pečeno tortilijo pustimo, da se skoraj ohladi, nato jo z ostrim nožem narežemo.
Čas priprave: 40 min
Število oseb: 4
Zahtevnost: 1
Gostinski lokali
Vinarji in vina
Kulinarika
Oglaševanje
O portalu
Avtorji
Prijava
Pogoji uporabe
Piškotki


© 2024 e-gurman. Vse pravice pridržane.
Ministrstvo za zdravje opozarja: prekomerno pitje alkohola škoduje zdravju.
Naš spletni portal uporablja piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo. Z nadaljnjo uporabo se strinjate z uporabo piškotkov.       Več podrobnosti