Sestavine |
|
750 g krompirja
450 g zelenih špargljev
200 g mlade čebule
3 žlice olivnega olja
10 jajc
3 žlice sesekljanega peteršilja
sol
kajanski poper |
|
Priprava |
|
Krompir olupimo, operemo in narežemo na 1 cm velike kocke. V vreli slani vodi jih blanširamo 2 - 3 minute, odcedimo in jih damo na kuhinjsko krpo, da se osušijo.
Šparglje narežemo na 3 cm dolge koščke. V slani vodi jih kuhamo 3 minute, nato jih dobro odcedimo.
Čebulo skupaj z zelenim delom narežemo na kolobarčke. V skledi stepemo jajca, solimo in popramo.
Pečico segrejemo na 220 stopinj. V ponvi segrejemo olje, dodamo čebulo in krompir. Pražimo in mešamo 3 minute, dodamo šparglje in peteršilj, premešamo in odstavimo z ognja. Pravokotni pekač (20x30 cm) namažemo z oljem, vanj vlijemo 1/3 jajčne zmesi, dodamo zelenjavo in prelijemo s preostalo jajčno zmesjo. Pekač postavimo v ogreto pečico in pečemo 20 minut.
Pečeno tortilijo pustimo, da se skoraj ohladi, nato jo z ostrim nožem narežemo. |
|
| |
Čas priprave: 40 min
Število oseb: 4
Zahtevnost: 1 |
|
|