Sestavine |
|
350 g piščančjih jetrc
1 čebula
20 g kaper
1 sardela ali inčun
1 dl suho belo vino
4 večje rezine kruha
pribl. 3 dl čiste zelenjavne juhe
olivno olje
sol
poper |
|
Priprava |
|
Jetrca očistimo. Drobno nasekljamo čebulo in jo v ponvi posteklenimo na 3 žlicah olivnega olja. Dodamo jetrca, posolimo in popopramo, prilijemo 1dl vina in na močnem ognju pražimo, da vino izpari. Nato ogenj zmanjšamo in čez 15 minut jetrca odstranimo z ognja. V mešalniku jih zmeljemo skupaj z ocejenimi kaprami in sardelo.
Zmes damo nazaj v ponev in počasi pražimo še 10 minut ter prilivamo malo juhe.
Kruhove rezine razpolovimo in jih popečemo. Navlažimo jih lahko s preostalo juho in namažemo z jetrnim namazom. |
|
Nasvet |
|
Ponudimo lahko vroče ali hladne. |
|
| |
Čas priprave: 40 min
Število oseb: 4
Zahtevnost: 2 |
|
|