Sestavine |
|
110 g tunine v naravnem soku
1 mlada bučka
1 čvrst paradižnik
1/2 rumene paprike
1/2 bele čebule
1 žlica jabolčnega kisa
1 žlica oljčnega olja
šopek peteršilja šopek bazilike sol poper |
|
Priprava |
|
Bučki odrežemo skrajna konca, papriki odstranimo seme in ju skupaj s čebulo sesekljamo na zelo majhne kocke. Sesekljano zelenjavo začinimo s kisom, oljem, malo soli in popra ter pustimo stati 10 minut, da se okusi prepojijo. Paradižnik narežemo na kocke. Sesekljamo peteršilj in baziliko ter ju skupaj s ščepcem soli posujemo po paradižniku. Paradižnik zmešamo z marinirano zelenjavo. Polovico zelenjavne mešanice položimo na krožnik, nanjo položimo tunino ter čez še preostalo zelenjavo.
|
|
| |
Čas priprave: 15 min
Število oseb: 4
Zahtevnost: 1 |
|
|