| 
					
						| Sestavine |  
						|  |  		
					 
						| 110 g tunine v naravnem soku 1 mlada bučka
 1 čvrst paradižnik
 1/2 rumene paprike
 1/2 bele čebule
 1 žlica jabolčnega kisa
 1 žlica oljčnega olja
 šopek peteršilja  šopek bazilike  sol poper
 |  
						|  |  		
					 
						| Priprava |  
						|  |  		
					 
						| Bučki odrežemo skrajna konca, papriki odstranimo seme in ju skupaj s čebulo sesekljamo na zelo majhne kocke. Sesekljano zelenjavo začinimo s kisom, oljem, malo soli in popra ter pustimo stati 10 minut, da se okusi prepojijo. Paradižnik narežemo na kocke. Sesekljamo peteršilj in baziliko ter ju skupaj s ščepcem soli posujemo po paradižniku. Paradižnik zmešamo z marinirano zelenjavo. Polovico zelenjavne mešanice položimo na krožnik, nanjo položimo tunino ter čez še preostalo zelenjavo. 
 |  |  |  | 					
					
						| Čas priprave: 15 min Število oseb: 4
 Zahtevnost: 1
 |  
					
					 
						|  |  |