Sestavine |
|
za 60 kifeljčkov:
400 g moke
275 g masla
80 g sladkorja
1 vanilin sladkor
100 g tekočega medu
150 g mletih mandljev
1 jajce
150 g belega kristalnega sladkorja
sol |
|
Priprava |
|
Iz moke, masla, sladkorja, vanilin sladkorja, soli in polovice medu, mandljev in jajca zgnetemo gladko testo. Zavijemo ga v folijo in čez noč pustimo v hladilniku.
Pečico segrejemo na 180 stopinj. Testo razdelimo na več delov, naredimo klobase in jih narežemo na 6 cm dolge koščke iz katerih oblikujemo kifeljčke.
Položimo jih na s peko papirjem obložen pekač. Pečemo približno 12 minut.
Kifeljčke še tople premažemo z medom in jih povaljamo v sladkorju ter pustimo, da se ohladijo.
|
|
| |
Čas priprave: 50 min
Število oseb:
Zahtevnost: 2 |
|
|