Dobre gostilne, restavracije, vinske kleti, vinarji, kulinarika, recepti | Portal e-gurman
DOMOV GOSTINSKI LOKALI VINARJI - VINSKE KLETI ZEMLJEVID PONUDBE KULINARIKA PRIJAVA
Skuhali smo
Kruh in pice

Velikonočna primorska pinca

Sestavine

500 g moke
100 g sladkorja
100 g masla
3 dl mleka
5 rumenjakov
1 jajce
40 g kvasa
limonina lupina
1 žlica ruma
sol
peki papir

Priprava

Presejano moko, mlačno mleko, rumenjake, sol, sladkor, zmehčano maslo, rum in limonino lupino damo v posodo in dobro vgnetemo. Testo mora biti gladko in svetleče. Postavimo ga na toplo, da vzhaja. Ko podvoji volumen, ga ponovno pregnetemo, oblikujemo hlebček, ga postavimo na pekač, obložen s peki papirjem, povrhu zarežemo na križ in še enkrat pustimo vzhajati pokrito s prtičem. Ko ponovno podvoji prostornino, pinco premažemo z žvrkljanim (stepenim) jajcem in jo postavimo v ogreto pečico. Pečemo približno 40 minut na 180 stopinjah.
Čas priprave: 80 min
Število oseb:
Zahtevnost: 3
Gostinski lokali
Vinarji in vina
Kulinarika
Oglaševanje
O portalu
Avtorji
Prijava
Pogoji uporabe
Piškotki


© 2024 e-gurman. Vse pravice pridržane.
Ministrstvo za zdravje opozarja: prekomerno pitje alkohola škoduje zdravju.
Naš spletni portal uporablja piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo. Z nadaljnjo uporabo se strinjate z uporabo piškotkov.       Več podrobnosti