Sestavine |
|
500 g moke
100 g sladkorja
100 g masla
3 dl mleka
5 rumenjakov
1 jajce
40 g kvasa
limonina lupina
1 žlica ruma
sol
peki papir |
|
Priprava |
|
Presejano moko, mlačno mleko, rumenjake, sol, sladkor, zmehčano maslo, rum in limonino lupino damo v posodo in dobro vgnetemo. Testo mora biti gladko in svetleče. Postavimo ga na toplo, da vzhaja. Ko podvoji volumen, ga ponovno pregnetemo, oblikujemo hlebček, ga postavimo na pekač, obložen s peki papirjem, povrhu zarežemo na križ in še enkrat pustimo vzhajati pokrito s prtičem. Ko ponovno podvoji prostornino, pinco premažemo z žvrkljanim (stepenim) jajcem in jo postavimo v ogreto pečico. Pečemo približno 40 minut na 180 stopinjah. |
|
| |
Čas priprave: 80 min
Število oseb:
Zahtevnost: 3 |
|
|