Sestavine |
|
500 g moke
250 g skute
150 g masla
40 g kvasa
2,5 dl mlačnega mleka
1 limonina lupinica (nastrgana)
100 g sladkorja
ščepec soli
70 g rozin
80 g kockic različnega kandiranega sadja
1 rumenjak
2 žlici smetane
maslo za model
sladkor v prahu za posip |
|
Priprava |
|
Kvas nadrobimo v mleko in pustimo 10 munut. Iz moke, kvasa, mleka, masla, limonine lupinice, sladkorja, soli in skute zgnetemo testo. Postavimo ga na toplo za 50 minut, da vzhaja.
Vzhajano testo pregnetemo, dodamo rozine in kandirano sadje in jih vse vgnetemo v testo. Testo oblikujemo v hledec, damo ga v pomaščeni model in pustimo vzhajati še 30 minut. Testo premažemo z mešanico rumenjaka in smetane. Damo v ogreto pečico in pečemo 25 minut na 200 stopinjah.
Ko je kruh pečen, ga vzamemo iz modela, ga ohladimo in nazadnje potresemo s sladkorjem v prahu. |
|
| |
Čas priprave: 60 min
Število oseb:
Zahtevnost: 3 |
|
|