Dobre gostilne, restavracije, vinske kleti, vinarji, kulinarika, recepti | Portal e-gurman
DOMOV GOSTINSKI LOKALI VINARJI - VINSKE KLETI ZEMLJEVID PONUDBE KULINARIKA PRIJAVA
Skuhali smo
Kruh in pice

Velikonočni kruh

Sestavine

500 g moke
250 g skute
150 g masla
40 g kvasa
2,5 dl mlačnega mleka
1 limonina lupinica (nastrgana)
100 g sladkorja
ščepec soli
70 g rozin
80 g kockic različnega kandiranega sadja
1 rumenjak
2 žlici smetane
maslo za model
sladkor v prahu za posip

Priprava

Kvas nadrobimo v mleko in pustimo 10 munut. Iz moke, kvasa, mleka, masla, limonine lupinice, sladkorja, soli in skute zgnetemo testo. Postavimo ga na toplo za 50 minut, da vzhaja.
Vzhajano testo pregnetemo, dodamo rozine in kandirano sadje in jih vse vgnetemo v testo. Testo oblikujemo v hledec, damo ga v pomaščeni model in pustimo vzhajati še 30 minut. Testo premažemo z mešanico rumenjaka in smetane. Damo v ogreto pečico in pečemo 25 minut na 200 stopinjah.

Ko je kruh pečen, ga vzamemo iz modela, ga ohladimo in nazadnje potresemo s sladkorjem v prahu.
Čas priprave: 60 min
Število oseb:
Zahtevnost: 3
Gostinski lokali
Vinarji in vina
Kulinarika
Oglaševanje
O portalu
Avtorji
Prijava
Pogoji uporabe
Piškotki


© 2024 e-gurman. Vse pravice pridržane.
Ministrstvo za zdravje opozarja: prekomerno pitje alkohola škoduje zdravju.
Naš spletni portal uporablja piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo. Z nadaljnjo uporabo se strinjate z uporabo piškotkov.       Več podrobnosti