Dobre gostilne, restavracije, vinske kleti, vinarji, kulinarika, recepti | Portal e-gurman
DOMOV GOSTINSKI LOKALI VINARJI - VINSKE KLETI ZEMLJEVID PONUDBE KULINARIKA PRIJAVA
Skuhali smo
Kruh in pice

Zeljševka

Sestavine

Testo:
250 g ostre moke
250 g mehke moke
0,5 dl olja
1,5 dl mleka
1 dl vode
1 majhna žlička soli
25 g kvasa
pol majhne žličke sladkorja

Nadev:

100 g masla
1 šopek drobnjaka
nekaj listov čebulnega zelenja
1 šopek mete

Priprava

V mešanici mlačne vode in mleka raztopimo kvas in sladkor, medtem pa olje in sol zamešamo v moko, prilijemo k moki in gnetemo tako dolgo, da dobimo lepo testo. Postavimo ga v pečico, ki smo jo predhodno ogreli na 50 stopinj, da vzhaja.

Nadev pripravimo tako, da zelišča drobno zrežemo in jih na hitro ovenimo na segretem maslu. Ohladimo.

Ko testo naraste na dvojno, ga na pomokani deski razvaljamo približno 7 mm na debelo in namažemo z nadevom. Položimo v pomaščen pekač in ponovno vzhajamo. Pečemo 45 minut pri temperaturi 160 stopinj.
Čas priprave: 60 min
Število oseb:
Zahtevnost: 2
Zeljševka
Gostinski lokali
Vinarji in vina
Kulinarika
Oglaševanje
O portalu
Avtorji
Prijava
Pogoji uporabe
Piškotki


© 2024 e-gurman. Vse pravice pridržane.
Ministrstvo za zdravje opozarja: prekomerno pitje alkohola škoduje zdravju.
Naš spletni portal uporablja piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo. Z nadaljnjo uporabo se strinjate z uporabo piškotkov.       Več podrobnosti