Sestavine |
|
Testo:
250 g ostre moke
250 g mehke moke
0,5 dl olja
1,5 dl mleka
1 dl vode
1 majhna žlička soli
25 g kvasa
pol majhne žličke sladkorja
Nadev:
100 g masla
1 šopek drobnjaka
nekaj listov čebulnega zelenja
1 šopek mete |
|
Priprava |
|
V mešanici mlačne vode in mleka raztopimo kvas in sladkor, medtem pa olje in sol zamešamo v moko, prilijemo k moki in gnetemo tako dolgo, da dobimo lepo testo. Postavimo ga v pečico, ki smo jo predhodno ogreli na 50 stopinj, da vzhaja.
Nadev pripravimo tako, da zelišča drobno zrežemo in jih na hitro ovenimo na segretem maslu. Ohladimo.
Ko testo naraste na dvojno, ga na pomokani deski razvaljamo približno 7 mm na debelo in namažemo z nadevom. Položimo v pomaščen pekač in ponovno vzhajamo. Pečemo 45 minut pri temperaturi 160 stopinj. |
|
| |
Čas priprave: 60 min
Število oseb:
Zahtevnost: 2 |
|
|
|