Sestavine |
|
4 svinjski zrezki
2 vejici rožmarina
2 bučki
250 g svežih šampinjonov
1 čebula
2 žlici masla
150 ml zelenjavne jušne osnove (iz kocke)
1 žlička škroba
6 žlic olivnega olja
sol
poper
|
|
Priprava |
|
Rožmarin osmukamo, iglice zmešamo z olivnim oljem in v mešanici 30 minut mariniramo zrezke.
Bučke narežemo na rezine. Gobe narežemo na polovice ali četrtine. Čebulo na drobno sesekljamo.
Maslo segrejemo in na njem prepražimo čebulo, dodamo gobe in pražimo še 3 minute. Na koncu dodamo še bučke in juho. Dušimo še okrog 5 minut. Solimo in popramo.
Zrezke popečemo na 2 žlicah marinade, solimo in popramo.
Omako zgostimo s škrobom, ki smo ga raztopili v malo mrzle vode. Po želji lahko dodamo še malo rožmarina.
Zrezke damo na krožnike in čez prelijemo omako. |
|
| |
Čas priprave: 30 min
Število oseb: 4
Zahtevnost: 2 |
|
|