Dogodki :: Teden restavracij
|
|
Najboljši slovenski chefi in chefinje vabijo na najokusnejši teden letošnje pomladi! Med 10. in 19. marcem bo 99 slovenskih restavracij goste razvajalo s posebnimi meniji, polnimi svežih lokalnih spomladanskih okusov, po enotni ceni 17 evrov.
Včasih so zimo odganjali in pomlad naznanjali le kurenti, v zadnjih letih pa jim pri tem pomagajo tudi vrhunski chefi in chefinje! Ti namreč že šesto leto zapored v sklopu Tedna restavracij gostijo dobrojedce in dobrojedke iz vse Slovenije ter prebujanje narave ujemajo v domiselne kulinarične kreacije. Samo lani je v njihovih dobrotah uživalo več kot 82.000 gostov, ki postajajo iz leta v leto radovednejši, zahtevnejši in bolj izkušeni. Teden restavracij tako ne zvišuje zgolj kakovosti gostinske ponudbe, temveč hkrati pasivne goste spreminja v aktivne (dobro)jedce.
Prihajajoči Teden restavracij bo nedvomno največji in najodmevnejši doslej. K sodelovanju so bile povabljene le tiste restavracije, ki so si v očeh selektorja akcije, kulinaričnega kritika Uroša Mencingerja, prislužile vsaj en srček, ali so na dobri poti, da tega osvojijo. Odziv je bil ogromen – kar 99 vrhunskih restavracij iz vseh koncev Slovenije, od tega devet novih, bo deset dni v marcu goste vabilo s posebnimi meniji po enotni ceni.
Vir in več info: Teden restavracij
|
|
|
|
|
|